Szállás Keresés

Keresés

Események Keresés
Keresés

Szolgáltatók KeresésKeresés

Minden a térképen

FALUSI VENDÉGFOGADÓK XII. NEMZETKÖZI SÜTŐ-FŐZŐ FESZTIVÁLJA

Esemény kezdete:
2018.09.17 00:00
Esemény vége:
2018.10.07 00:00

Tizenkét évvel ezelőtt, 2006. október első szombatján új, országos fesztivállal gyarapodott a falusi turizmus és a Dél-Dunántúl rendezvénynaptára. Hosszúhetényben, a Zengő lábánál,az igazi mediterrán ősz simogató napsütésében szerveztük meg az első „Falusi Vendégfogadók Országos Sütő-Főző Fesztiválját”. Az akkori hazai és határon túli vendégfogadók csapatai azóta már Mecseknádasdon, Orfűn, Hosszúhetényben több ízben, Kökényben, Nagynyárádon, a bükkösdi Ökoparkban, Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokonés legutóbb a Tolna megyei Bátán is összemérhették erejüket, emlékezetes napot töltve azzal, ami igazán összehozza az embereket. Sütöttek-főztek kedvükre és kínálgatták az érdeklődőket a jelentős számú közönség örömére. A résztvevő csapatok már tizenegy alkalommal bizonyították, hogy a falusi vendégfogadók kedves és barátságos emberek, igazi virtuózok a fakanál forgatásában! A széles médiaérdeklődés által is kísért rendezvényen a falusi vendégfogadók mellett kézművesek, borosgazdák, biotermelők és a turizmusképző és szervező intézményeinek a képviselői is felvették felhívásunkra a fakanalat! Már hosszú évek óta határokon túli csapatokat is köszönthetünk a bográcsok környékén, így a fesztivál nemzetközivé vált. Most újra lehetőséget kívánunk teremteni versengő kedvű gazdasszonyainknak és gazdáinknak, hogy immár tizenkettedik alkalommal csapatokat alkotva összemérjék tudásukat és alkotó fantáziájukat. Tegyék ezt közös örömünkre, vendégeink és az érdeklődők figyelmét felkeltve a falusi vendégfogadóknál hozzáférhető gasztronómiai csodák iránt! Ebben az évben a Pécs melletti Szederkénybe, a Karasica partjára várjuk a sütés-főzés mestereit. Az idei szabályaink szerint is minden csapat szabadtűzi sütő alkalmatosságán készítheti el gondosan előkészített specialitásait. Szederkény község nevében Hergenrőder János polgármester szeretettel invitál mindenkit rendezvényünkre. Jelentkezési lap letölthető az alábbi linkről a dokumentum alján: http://www.fatosz.eu/suto-fozo+fesztival+szederkeny.html

A Fesztivál tervezett versenyprogramja: 

9.00–10.00 előkészületek 

10.00 –14.00 sütés-főzés 

14.00 órától zsűrizés 

14.30 – 17.00 kóstoltatás 

17.00 – 18.00 eredményhirdetés 

Egyéb programok: 

 kulturális programok a színpadon (hagyományőrző táncegyüttesek, kórusok) 

 kézműves bemutatók és foglalkozások 

 helyi termékek vására; 

 büfé. 


Csapatok: megyei falusi turizmus szervezetek, klaszterek, baráti társaságok, boros, kézműves, biotermelő és turizmusképzésben jeleskedő szervezetek és intézmények válogatottjai is. A lényeg, hogy egy csapat maximum öt főből állhat. 

Nevezés: a mellékelt jelentkezési lapon. 

Nevezési díj: 10 000 Ft, A jelentkezés határideje: 2018. szeptember 26

A szervezők biztosítják: - 10 kg-os meglepetés alapanyagcsomag húsfélékből és zöldségekből összeállítva (5 kg hús és 5 kg zöldség csapatonként), - 1 db pavilonsátor, - 2 db sörasztal, 2 db sörpad, - éttermi szalvéta, műanyag kóstoltató edények és evőeszközök, kenyér (a közönség kóstoltatásához), - faszén, tűzifa a tüzeléshez, - a helyszínen folyóvíz és mosogatási lehetőség, - zöldfűszerek. A versenyző csapatok hozzák: - a szabadtéri ételkészítés technikai hátterét (grill, tárcsa, bogrács, sütő-főző felszerelés, stb.)  /Az ételek elkészítéséhez tüzelőanyagként csak fa, vagy faszén használható, amit a rendezők biztosítanak!/ - egyéni fűszereket, - a terítéshez szükséges eszközöket (terítőt, tálaló eszközöket, evőeszközöket), - az asztaldíszítéshez szükséges kellékeket,- hűtőtáskát, - 1 főnek a csapatból orvosi igazolást, - jó hangulatot!

A versenyző csapatok feladata: A szervezők által előkészített alapanyagokból ételek készítése körettel, salátával, amelyet a zsűrin kívül a közönségnek kínálnak kóstolójegy ellenében. Egy csapat többféle ételt is készíthet. A kóstoltatás menete a következő: Minden csapatnak legalább 45 adag (15 dkg/adag) ételt fel kell kínálnia kóstoltatásra a közönség számára! Az elkészült ételeket a közönség a zsűrizés után kóstolhatja meg csak kóstolójegy ellenében. A közönség az információs pultnál tud kóstolójegyeket vásárolni, amelynek ára: 1.000,- Ft/ 3 kisadag. Az a csapat kapja meg a közönség díját, amelyik a legtöbb kóstolójegyet gyűjtötte össze. Kérjük a csapatokat, hogy ételeiket csak kóstolójeggyel kínálják! Díjazás Az I. helyezettnek vándor díj. I-III. díj Különdíjak, tárgyjutalmak Oklevelek A zsűri A szakmai zsűri értékeli az ízeken túl az ételkészítés folyamatát, az elkészített ételek esztétikai megjelenését, tálalását, az asztaldíszítést és az ételek bemutatását, valamint az ételekhez kínált borok harmóniáját. Szálláslehetőségek a csapattagoknak: A versenyző vidéki csapatoknak szálláslehetőséget az alábbiakban felsorolt - a rendezvény környezetében elhelyezkedő – településeken javaslunk. A szálláshelyek igénybevételét egyénileg a táblázatban feltüntetett személyeknél telefonon vagy e-mailen kérjük jelezni és egyeztetni! 

 • image

  Hírek

  Szent István Egyetem duális képzés
  A Szent István Egyetem Turizmus-vendéglátás alapképzési szakának duális képzési formában indítását vállalkozásunk örömmel fogadta és ahhoz szívesen csatlakozott. A duális képzést nagyon fontosnak, az Egyetemet pedig tapasztalt, megbízható, az oktatásért elkötelezett partnernek gondoljuk. Véleményünk szerint ez a képzési forma minden olyan érvet magában foglal, ami egy gyakornokorientált vezetőben megfogalmazódik, köztük a későbbi munkatársak kiválasztásának lehetőségét is.
 • image

  Hírek

  Sváb Gasztronómiai és Kulturális Fesztivál
  Újhartyánban a felélesztett sváb hagyományok művelése és továbbadása mellett a rendezvény célja, hogy a zene-, a tánc-, a népművészet, a gasztronómia, valamint az e köré szerveződő programokkal az ország egész területéről több éve a településre csábítsa a vendégeket
 • image

  Programajánlat

  Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
  Immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amikor ismét a jéghideg finom sör és a ropogós csülök kerül a középpontba!
 • image

  Programajánlat

  Füzes Fesztivál
  Füzesgyarmat legnagyobb, 2 napos könnyűzenei és kulturális rendezvénye amely minden év júniusában kerül megrendezésre.
 • image

  Programajánlat

  Körösladányi Napok
  A Körösladányi Napok a térség egyik leglátogatottabb rendezvénye. A három napos rendezvény rengeteg színes programot kínál a szórakozni vágyóknak.
Válasszon a térképen témakörönként
Keresés folyamatban...