Szállás Keresés

Keresés

Események Keresés
Keresés

Szolgáltatók KeresésKeresés

Minden a térképen

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Esemény kezdete:
2017.06.02 10:00
Esemény vége:
2017.06.04 23:00

Immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amikor ismét a jéghideg finom sör és a ropogós csülök kerül a középpontba!

Már hagyományosnak lehet tekinteni az immáron 17. alkalommal megrendezésre kerülő Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét. A rendezvényen rengeteg sörgyártő képviselteti magát és népszerűsíti termékeit. A rendezvény céljai a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése, Békéscsaba és annak idegenforgalmi kínálatának népszerűsítése valamint a magyar gasztronómiai hagyományok megőrzése és népszerűsítése. Hagyományokhoz híven a rendezvény első napján ejtőernyővel az égből érkezik az első söröshordó amely a rendezvény kezdetét jelzi. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett számtalan kézműves sörfőző is bemutatkozik. A rendezvényen mintegy 100 fajta csapolt sör közül válogathatnak az érdeklődők. A sör mellett fontos szerepe van a csülöknek is. A rendezvény szombati napján megrendezésre kerül a csülökpörkölt főző verseny is ahol a csapatok összemérhetik ügyességüket az étel elkészítésében majd a neves szakemberekből álló zsűri kiválasztja a győztest. A gasztronómiai élményen felül a közönséget számtalan élő koncert szórakoztatja.


www.csabaisorfesztival.hu


Képek forrása:

www.csabaisorfesztival.hu

www.google.com

 • image

  Hírek

  Szent István Egyetem duális képzés
  A Szent István Egyetem Turizmus-vendéglátás alapképzési szakának duális képzési formában indítását vállalkozásunk örömmel fogadta és ahhoz szívesen csatlakozott. A duális képzést nagyon fontosnak, az Egyetemet pedig tapasztalt, megbízható, az oktatásért elkötelezett partnernek gondoljuk. Véleményünk szerint ez a képzési forma minden olyan érvet magában foglal, ami egy gyakornokorientált vezetőben megfogalmazódik, köztük a későbbi munkatársak kiválasztásának lehetőségét is.
 • image

  Hírek

  Sváb Gasztronómiai és Kulturális Fesztivál
  Újhartyánban a felélesztett sváb hagyományok művelése és továbbadása mellett a rendezvény célja, hogy a zene-, a tánc-, a népművészet, a gasztronómia, valamint az e köré szerveződő programokkal az ország egész területéről több éve a településre csábítsa a vendégeket
 • image

  Hírek

  FALUSI VENDÉGFOGADÓK XII. NEMZETKÖZI SÜTŐ-FŐZŐ FESZTIVÁLJA
  Tizenkét évvel ezelőtt, 2006. október első szombatján új, országos fesztivállal gyarapodott a falusi turizmus és a Dél-Dunántúl rendezvénynaptára. Hosszúhetényben, a Zengő lábánál,az igazi mediterrán ősz simogató napsütésében szerveztük meg az első „Falusi Vendégfogadók Országos Sütő-Főző Fesztiválját”. Az akkori hazai és határon túli vendégfogadók csapatai azóta már Mecseknádasdon, Orfűn, Hosszúhetényben több ízben, Kökényben, Nagynyárádon, a bükkösdi Ökoparkban, Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokonés legutóbb a Tolna megyei Bátán is összemérhették erejüket, emlékezetes napot töltve azzal, ami igazán összehozza az embereket. Sütöttek-főztek kedvükre és kínálgatták az érdeklődőket a jelentős számú közönség örömére. A résztvevő csapatok már tizenegy alkalommal bizonyították, hogy a falusi vendégfogadók kedves és barátságos emberek, igazi virtuózok a fakanál forgatásában! A széles médiaérdeklődés által is kísért rendezvényen a falusi vendégfogadók mellett kézművesek, borosgazdák, biotermelők és a turizmusképző és szervező intézményeinek a képviselői is felvették felhívásunkra a fakanalat! Már hosszú évek óta határokon túli csapatokat is köszönthetünk a bográcsok környékén, így a fesztivál nemzetközivé vált. Most újra lehetőséget kívánunk teremteni versengő kedvű gazdasszonyainknak és gazdáinknak, hogy immár tizenkettedik alkalommal csapatokat alkotva összemérjék tudásukat és alkotó fantáziájukat. Tegyék ezt közös örömünkre, vendégeink és az érdeklődők figyelmét felkeltve a falusi vendégfogadóknál hozzáférhető gasztronómiai csodák iránt! Ebben az évben a Pécs melletti Szederkénybe, a Karasica partjára várjuk a sütés-főzés mestereit. Az idei szabályaink szerint is minden csapat szabadtűzi sütő alkalmatosságán készítheti el gondosan előkészített specialitásait. Szederkény község nevében Hergenrőder János polgármester szeretettel invitál mindenkit rendezvényünkre. Jelentkezési lap letölthető az alábbi linkről a dokumentum alján: http://www.fatosz.eu/suto-fozo+fesztival+szederkeny.html
 • image

  Programajánlat

  Füzes Fesztivál
  Füzesgyarmat legnagyobb, 2 napos könnyűzenei és kulturális rendezvénye amely minden év júniusában kerül megrendezésre.
 • image

  Programajánlat

  Körösladányi Napok
  A Körösladányi Napok a térség egyik leglátogatottabb rendezvénye. A három napos rendezvény rengeteg színes programot kínál a szórakozni vágyóknak.
 • image

  Programajánlat

  Gyulai Végvári Napok
  A három nap során megelevenedik a török kori Gyula hangulata.A gyulai várba látogatók megismerhetik a várnak és környékének történetét, hősies védőik legendáit.
Válasszon a térképen témakörönként
Keresés folyamatban...